‘La adopción, facilitada por la administración, se convierte en una medida eficaz de prevención del aborto’

|

El obispo de Solsona, Xavier Novell, ha continuado este domingo su comentario sobre el capítulo quinto de Amoris Laetitia, después de que su última carta le convirtiera en víctima de los ataques de quienes no toleran que se cuestionen los postulados de la ideología de género.

El último episodio de la persecución contra Novell se ha producido en el municipio de Cervera, en Lleida. El pleno del Ayuntamiento de Cervera nombró anoche persona «non grata» al obispo de Solsona por preguntarse en una carta dominical si el fenómeno de la confusión en la orientación sexual de adolescentes estaba relacionado con figuras paternas simbólicamente ausentes.

Lea también: Brutal acoso del lobby LGTB al obispo de Solsona

En esta segunda carta dominical sobre el capítulo quinto de Amoris Laetitia, Novell aborda la cuestión de la adopción como camino para realizar la maternidad y la paternidad de una manera muy generosa. Tras poner de manifiesto las dificultades actuales para llevar a cabo una adopción o una acogida, el prelado invita a felicitar y valorar a los padres que han dado este paso.

Citando al Papa Francisco, el obispo de Solsona recuerda que «la adopción, cuando es facilitada por la administración, se convierte en una medida eficaz de prevención del aborto y del abandono». También indica que, en Amoris Laetitia, el Papa muestra que la adopción y el acogimiento son un gran antídoto «frente a situaciones en las que el hijo es querido a cualquier precio, como un derecho a la propia autoafirmación».

Novell señala que «en un mundo en el que las técnicas sanitarias o la trata de niños hace posible cumplir los deseos autocéntricos y narcisistas de tener un hijo», conviene recordar que la adopción y el acogimiento muestran que los hijos «son otros sujetos en sí mismos y que hace falta recibirlos, amarlos, hacerse cargo y no sólo traerlos al mundo».

«Anhelamos que las leyes hagan posible que sólo puedan adoptar aquellos matrimonios donde el futuro padre y la futura madre quieren ser instrumentos de amor para ese niño, que tienen claro que «el interés superior del niño debe ser lo primero», concluye el prelado.

A continuación, puede leer la carta del obispo de Solsona, Xavier Novell:

Amor que esdevé fecund (2)

Continuem el comentari i la invitació a llegir el capítol V de l’Amoris Laetitia. Adonem-nos, en aquesta segona glossa, de com la fecunditat dels esposos i de la família va més enllà dels fills naturals: inclou la generositat de l’adopció i de l’acolliment (AL 178-184).

El Papa afirma “l’adopció és un camí per a realitzar la maternitat i la paternitat d’una manera molt generosa”, encoratja “els qui no poden tenir fills a ser magnànims” i els demana que “obrin el seu amor matrimonial per a rebre els qui estan privats d’un adient context familiar” (AL 179). Tots sabem que no para de créixer, per diversos motius, el nombre de parelles que no poden tenir fills. Tots sabem la gran dificultat per a dur a terme una adopció o un acolliment a l’interior del propi país i, a tots ens consta, les dificultats burocràtiques i l’elevat cost econò- mic per aconseguir una adopció internacional. I com que cada vegada és més fàcil que tots tinguem un nét o nebot o fill de nebot adoptat o acollit sabem la dificultat educativa que sovint comporta. Així, doncs, hem de felicitar i valorar els pares que han fet aquest pas de generositat. Alhora, els animem a estimar aquests fills amb un amor especialíssim, que encarni l’amor de Déu que afirma: “encara que la teva mare t’oblidés, jo mai no t’oblidaré” (Is 49,15). Pesem que, més tard o més d’hora, apareixerà en el cor d’aquests infants la ferida profunda de l’abandó que patiren i l’única guarició possible és l’amor de Déu privilegiadament vehiculat a través de l’amor dels nous pares i de les mediacions sagramentals de l’Església.

El Papa no s’oblida que l’adopció, quan és facilitada per l’administració, esdevé una mesura eficaç de prevenció de l’avortament i de l’abandonament (AL 180). Sense deixar de treballar educativament per a mostrar que la vida de cada persona concebuda és valuosa i inviolable, també cal treballar per a salvar vides innocents a través d’altres mecanismes i complicitats. Un dia parlant amb el responsable d’un partit polític partidari de l’avortament em deia: “és cert que nosaltres considerem que les dones han de tenir dret a l’avortament però coincidim amb vostès que allò desitjable és que mai cap dona hagués d’avortar, per tant, treballem plegats per a aconseguir-ho”. Somniem una complicitat entre l’administració, la societat civil i els matrimonis que desitgen adoptar que engendri mecanismes perquè a la dona que no desitja el fill que està esperant li sigui molt més beneficiós –a nivell laboral, econòmic, sanitari i moral- de tenir el fill i donar-lo en adopció.

El Papa mostra també que l’adopció i l’acolliment és un gran antídot “enfront de situacions en què el fill és volgut a qualsevol preu, com a dret a la pròpia autoafirmació” (AL 180). En un món en el que les tècniques sanità- ries o el tràfic d’infants fa possible acomplir el desitjos autocèntrics i narcisistes de tenir un fill, convé recordar que “l’adopció i l’acolliment entesos correctament, mostren un aspecte molt important del fet de ser pares i del fet de ser fills”: aquests darrers “són uns altres subjectes en si mateixos i que fa falta rebre’ls, estimar-los, fer-se’n càrrec i no sols portar-los al món” (AL 180). Anhelem que les lleis facin possible que només puguin adoptar aquells matrimonis on el futur pare i la futura mare volen ser instruments d’amor per a aquell infant, que tenen clar que “l’interès superior del nen ha de ser el primer en els processos d’adopció i d’acolliment” (AL 180).

Xavier Novell, bisbe de Solsona

Ayuda a Infovaticana a seguir informando

Comentarios
2 comentarios en “‘La adopción, facilitada por la administración, se convierte en una medida eficaz de prevención del aborto’
  1. Bien por dar luz respecto al mal sel aborto. La alternativa de la adopcion es respetuosa cpn la vida!
    En Cataluña tenian prohibido los sacerdotes hablar del aborto…eso lo hable que con Mosen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

 caracteres disponibles