Infovaticana se une al desagravio a la Moreneta

|

hd-montanacatalunya2mont1-53

El blog «La cigüeña de la Torre» ha propuesto el rezo/canto del Virolai como desagravio a la patrona de Cataluña por el lamentable uso que de su figura se ha hecho recientemente.

Rosa d’abril, Morena de la serra, de Montserrat estel, il·lumineu la catalana terra, guieu-nos cap al Cel.

Amb serra d’or els angelets serraren eixos turons per fer-vos un palau; Reina del Cel que els Serafins baixaren, deu-nos abric dins vostre mantell blau.

Alba naixent d’estrelles coronada, Ciutat de Déu que somnià David, a vostres peus la lluna s’és posada, el sol sos raigs vos dóna per vestit.

Dels catalans sempre sereu Princesa, dels espanyols Estrella d’Orient, sigueu pels bons pilar de fortalesa, pels pecadors el port de salvament.

Doneu consol a qui la pàtria enyora, sens veure mai els cims de Montserrat; en terra i mar oïu a qui us implora, torneu a Déu els cors que l’han deixat.

Mística Font de l’aigua de la vida, rageu del Cel al cor de mon país; dons i virtuts deixeu-li per florida; feu-ne, si us plau, el vostre paradís.

Ditxosos ulls, Maria, els que us vegin! ditxós el cor que s’obri a vostra llum! Roser del Cel, que els serafins voltegen, a ma oració doneu vostre perfum.

Cedre gentil, del Líbano corona, Arbre d’encens, Palmera de Sion, el fruit sagrat que vostre amor ens dóna és Jesucrist, el Redemptor del món.

Amb vostre nom comença nostra història i és Montserrat el nostre Sinaí: sient per tots l’escala de la glòria eixos penyals coberts de romaní.

Rosa d’abril, Morena de la serra, de Montserrat estel, il·lumineu la catalana terra, guieu-nos cap al Cel.

Ayuda a Infovaticana a seguir informando

Comentarios
0 comentarios en “Infovaticana se une al desagravio a la Moreneta
  1. A la Virgen María Madre de Dios lo que más la gusta es que nosotros sus hijos hagamos la voluntad de Dios, y después que la cantemos en cualquier idioma. Pero la Madre siempre que se ha dirigido a sus hijos les ha hablado en el idioma de la nación. Y como buena Madre pero también como Madre de Dios sabe cuando sus hijos se dirigen a ella en otro idioma o dialecto y no en el idioma de la nación, que sabe la verdad, que sabe distinguir entre ignorancia y soberbia.
    La verdad es que no entiendo bien el significado que ha querido dar el autor a eso de que «de los catalanes siempre seréis Princesa», yo pensaba que sería Reina; pero como no quiero entrar en líos monárquicos lo dejo.
    De todas formas echo en falta el título que más me gusta por ser el más completo: Mare de Deu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

 caracteres disponibles